Que recherchez-vous ?

Tendances salle de bains 2024 : se baigner dans son propre paradis aqautique

Se faire plaisir de temps en temps ? Se détendre profondément ? Désormais, c’est possible chez vous, et totalement dans la tendance.  

En 2024, nous optons pour une salle de bains chaleureuse, accueillante et apaisante. Des éléments modernes combinés à des accents des années soixante-dix qui vous mettent instantanément de bonne humeur. Nous vous donnons des conseils pratiques et une inépuisable source d’inspiration pour transformer votre salle de bains en un lieu de bien-être personnel.  

Dans cet article

Afbeelding
Badkamertrends 2024: baden in je eigen water wonderland

Een sfeervolle badkamer met warme kleuren en aardse tinten

Zachte, warme kleuren helpen je ontspannen. Deze tinten domineren het kleurpalet van de badkamers in 2024. Denk aan chocolade bruintinten, sereen groen en zachte koraal kleuren. Het zijn natuurlijke kleuren die we associëren met optimisme en rust. Door deze te combineren met chroom en gouden accenten kan je een statement maken in je badkamer zonder excentriek te zijn.  

 • Zachte en warme kleuren domineren het kleurpallet van badkamers in 2024

  Zachte en warme kleuren domineren het kleurpallet van badkamers in 2024

 • Door natuurlijke kleuren te combineren met chroom en gouden accenten, kan je een statement maken in je badkamer, zonder excentriek te zijn.

  Door natuurlijke kleuren te combineren met chroom en gouden accenten, kan je een statement maken in je badkamer, zonder excentriek te zijn.

Door te kiezen voor ton-sur-ton kleurencombinaties, geef je je badkamer een harmonieuze uitstraling. Hierbij kies je bijvoorbeeld een terracotta badkamermeubel met bijpassende wastafels en zelfs een bad in dezelfde kleur. Wij zijn alvast fan! 

 • Tips en tricks waarmee je jouw badkamer omtovert tot je persoonlijke wellness at home.

  Tips en tricks waarmee je jouw badkamer omtovert tot je persoonlijke wellness at home.

 • Kies voor ton-sur-ton kleurencombinatie en geef je badkamer een harmonieuze uitstraling.

  Kies voor ton-sur-ton kleurencombinatie en geef je badkamer een harmonieuze uitstraling.

Haal de natuur in je badkamer

De ideale aanvulling op die zachte kleuren? Dat zijn natuurlijke materialen zoals marmer en hout. Daarmee breek je de zachtheid en zorg je voor meer afwisseling in jouw badkamerinrichting. Hout zorgt als warm, organisch en duurzaam materiaal voor een oase van rust in je badkamer. Met marmer krijgt je badkamer instant een luxueuze look and feel. 

 • Natuurlijke materialen zoals hout en marmer zijn de ideale aanvulling op die zachte kleuren.

  Natuurlijke materialen zoals hout en marmer zijn de ideale aanvulling op die zachte kleuren.

 • Natuurlijke materialen zoals hout vormen de ideale aanvulling op zachte kleuren.

  Natuurlijke materialen zoals hout vormen de ideale aanvulling op zachte kleuren.

Organische vormen en speelse texturen in je badkamer

Net als vorig jaar zijn organische vormen volop aanwezig in ons interieur. Combineer een strak meubel met een ronde of ovalen waskom voor een trendy badkamer. Wil je nog een stap verder gaan? Probeer dan te spelen met reliëf. Kies een badkamermeubel met verticale latjes. Of kies voor een douchewand met geribbeld glas in plaats van voor een traditionele glaswand. Wie graag meer textuur toevoegt, vindt ongetwijfeld zijn ding in de Pietrablu-collectie van Arblu. Deze bestaat uit meubels, waskommen en zelfs douchebakken in maar liefst vijf verschillende texturen. Door grillige texturen staat aanraken en voelen centraal, wat een unieke badkamerervaring creëert.   

 • Speel met reliëf door te kiezen voor een badkamermeubel met verticale latjes.

  Speel met reliëf door te kiezen voor een badkamermeubel met verticale latjes.

 • Voeg meer textuur toe in jouw badkamer met de Pietrablu-collectie van Arblu.

  Voeg meer textuur toe in jouw badkamer met de Pietrablu-collectie van Arblu.

Het betere badkamerkraanwerk

Naast de styling en inrichting van jouw badkamer spelen de juiste producten een belangrijke rol in jouw relaxmoment. Een prachtige badkuip die comfortabel ligt. Of een douchewand die voor de nodige privacy zorgt. Maar je hoeft het niet altijd ver te zoeken. Door enkel je kraanwerk te vervangen kan je niet alleen een andere look aan je badkamer geven, maar ook je comfort verbeteren. Zo heeft de Van Marcke Nero handdouche maar liefst drie standen waarmee je je volledig in de wellness waant. Dankzij een eenvoudige draai aan de draaiknop ga je van een standaard douchestraal tot een (waterbesparende) massagestand.  

Speel met reliëf door te kiezen voor een douchewand met geribbeld glas

Vous avez envie d’aménager (ou de transformer) votre salle de bains ?

Rendez-vous dans un show-room proche de chez vous et demandez conseil ! 

Prenez rendez-vous

Plus d'articles relatifs

Voir tous les articles