Naar blog

Klantenverhaal Andy Vanneste: “Meer voeling met de merken en producten”

Al 15 jaar mag Andy Vanneste zich zelfstandige installateur noemen. Met zijn vakkennis plaatst, onderhoudt en herstelt hij sanitaire en verwarmingsinstallaties. Door de grote aandacht voor warmtepompen en warmtepompboilers is Van Marcke College zijn vaste partner om hem wegwijs te maken in de nieuwigheden van de markt. 

Klantenverhaal
Afbeelding
college opleiding

Andy Vanneste in het kort 

Andy Vanneste wist al snel dat hij gemaakt was voor de technische sector: “Mijn eerste job, na mijn bachelor elektromechanica, was technisch tekenaar. Daarna ging ik aan de slag bij een groothandel in sanitair en HVAC. Daar tekende ik plannen uit, maakte ik berekeningen, stond ik in voor de verkoop én installatie. Na enkele jaren was ik toe aan een nieuwe uitdaging en startte ik mijn eigen zaak.” 

Aangename kennismaking 

“Bij het oprichten van mijn eigen zaak, was ik op zoek naar exclusieve en kwalitatieve cv-ketels, maar die vind je niet zomaar in de standaard doe-het-zelfzaak. Daarom nam ik contact op met verschillende groothandels, om de mogelijkheden te bespreken. Via Van Marcke ontdekte ik de ketels van De Dietrich en WOLF. Om de producten beter te leren kennen, stelde de vertegenwoordiger voor een cursus te volgen bij Van Marcke College. Dat is ondertussen tien jaar geleden, maar ik klop nog steeds bij hen aan voor opleidingen.” 

Mee met de markt 

“Al van in het begin van onze samenwerking volg ik dus de opleidingen van Van Marcke. Ik heb zo bijvoorbeeld ook mijn RESCert-nummer ‘installateur warmtepomp’ behaald”, vertelt Andy.  

Van Marcke College stuurt ook maandelijks een e-mail met alle (nieuwe) opleidingen. Zo weet je wat er leeft en ben je altijd goed mee met de laatste nieuwigheden. 

De grootste meerwaarde is de extra service die ik mijn klanten kan bieden: ze hoeven voor onderhoud of herstellingen niet naar de fabrikant te stappen, maar kunnen het laten opknappen door mij.

Andy Vanneste, zaakvoerder

Geen standaard schoolbanken 

De lessen behouden, volgens Andy, de perfecte balans tussen theorie en praktijk: “Je hebt eerst de theorie nodig, maar daarna zetten we die om in de praktijk. Er hangen verschillende toestellen in het lokaal, die we allemaal uitgebreid bekijken om de werking en het onderhoud te doorgronden.”  

Je mag het allemaal zelf eens proberen. Het blijft niet puur theoretisch en dat vind ik sterk.

Andy Vanneste, zaakvoerder

Andy merkt de meerwaarde van de cursussen vooral als hij met nieuwe toestellen aan de slag gaat: “Dankzij de opleidingen heb ik al eens gezien hoe het in elkaar zit. Daardoor begin ik nooit zonder ervaring aan die eerste plaatsing. Je hebt al wat knowhow. En mocht er toch iets zijn, kan je vanop de werf altijd nog bellen naar de lesgevers om iets uitgelegd te krijgen. Die staan altijd open voor vragen, ook na de lessen.” 

Meer voeling met je producten?

Ontdek de opleidingen van Van Marcke College