De badkamertrends van 2018 die je overal gaat zien.

1 Een vleugje natuur

Voor designers is de natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie. Maar volgend jaar halen we het letterlijk in de badkamer. Riet, hout, steen, ... Hoe meer warme, organische materialen, hoe liever! Want met natuurlijke elementen is geen enkel ontwerp hetzelfde en dus elke badkamer uniek. Wat verwachten we in 2018?

Steen

Een wasbak in steen is een modern en prachtig alternatief voor de klassieke lavabo.

Hout

Het juiste hout in de badkamer brengt een luxueuze en gezellige toets in je interieur. Wil je écht verrassen? Ga voor een volledig houten badkuip. Dé trendy blikvanger van 2018.

Klei

Een nieuw materiaal dit jaar? Klei! Het is één van de oudste materialen op aarde, maar is super veelzijdig. Een innovatie met een historische knipoog!

2 Kleuren met klasse

De grootste badkamertrend voor volgend jaar: kleuren! Van een knallende kakofonie tot diep intens … Deze tinten moet je doen in 2018!

Ga voor grijs

Diepe, donkere kleuren zijn al een tijdje helemaal in. Ze vinden dit seizoen ook hun weg naar de badkamer. Dé trendkleur: grijs. Het klinkt misschien saai, maar in de juiste tinten en texturen brengt het een luxueuze en relaxte sfeer in je inrichting.

Vijftig tinten blauw

Blauw staat op de radar van elke trendwatcher. En terecht! Van knetterend kobalt tot navy blue. Trouwens niet enkel de muren zijn een plek voor een blauwe toets. Ook kastjes of zelfs kranen en gootstenen in een opvallende kleur zien we steeds meer.

3 Planten in de badkamer

Plantjes in huis waren nog nooit zo populair. Ook in de badkamer zijn ze steeds meer welkom! Als klein accent in een stijlvolle pot op de badrand of als volledig groene muur. Het kan allemaal! Planten zijn een waardevol accessoire: ze zuiveren de lucht, brengen zuurstof in huis en vechten tegen bacteriën en schimmels. De perfecte decoratie voor je badkamer dus!

4 Koper in opmars

Chroom is nog steeds de grotere overheerser. Maar welke afwerking is terug uit de jaren ‘70? Koper! Absoluut het meest modieuze metaal voor je badkamer op dit moment. Zeker in combinatie met marmer op de muren staat het garant voor een stijlvolle en elegante inrichting. Niet helemaal zeker van de gouden toets? Dan is rose gold misschien wél iets voor jou.

5 Geometrisch geweld

De mogelijkheden van geometrische vormen zijn eindeloos. En ze blijven populair in 2018! Je kan het op verschillende manieren aanpakken. Kleurrijke, driehoekige vlakken op de muur voor een levendige toets. Een dynamisch patroon van zeshoeken in je vloertegels of in de douche. Ronde armaturen rond je lampen als decoratieve toets.

Zin in nog meer design?

Deze 5 strakke badkamers zijn iets voor jou.

Geïnspireerd voor jouw badkamer?

Kom eens langs voor een gratis 3D-plan