5 grootse ideeën voor een tweede kleine badkamer.

1 Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, maak ‘m zo groot je kan.

De beste tip om je badkamer optisch groter te maken? Kies een spiegel van formaat! Zo voelt je kleine badkamer plots een pak ruimer aan.

2 Alles heeft een functie... of twee!

In een kleine badkamer moet je elke centimeter efficiënt benutten. Leeg stukje muur? Hang er haakjes aan. Ruimte boven de deur? Bevestig een plank voor extra opbergruimte. Heb je een stevige wasmand? Met een kussen op het deksel maak je zo een handig stoeltje.

3 Steek je licht op met de juiste verlichting.

Let there be light! Een slecht verlichte badkamer lijkt direct veel kleiner. Zorg dus voor veel licht, zeker in een badkamer zonder raam. Laat geen enkel hoekje in het donker staan.

De regel van 3: wit, spiegels en veel licht!

4 Witter dan wit.

Nog een geslaagde optische illusie is een volledig witte badkamer. Want wit maakt het moeilijker om afstand in te schatten. Mis je toch wat kleur? Kies dan voor één tint die je overal doortrekt. Ook mooi zijn natuurlijke elementen zoals hout of riet, voor een minder strakke look.

5 Denk ook aan de deur!

Loop niet zomaar langs de deur. Hij kan je namelijk heel wat extra ruimte opleveren. Zo is een schuif- of vouwdeur misschien een beter idee voor jouw kleine badkamer. Of wat dacht je van extra rekjes en haakjes aan de achterkant?

Meer inspiratie? 5 stijlvolle designbadkamers

Dat wil ik lezen

Geïnspireerd voor jouw badkamer?

Kom eens langs voor een gratis 3D-plan